The Sweet Swamp

Connect with nature and yourself

Come

The Sweet Swamp

’t Soete Zod is an area of rough nature in the lake district (Vechtplassengebied) between Amsterdam and Utrecht.
In the summer of 2019 sprongen wij, Jan Jaap en Marieke, in het diepe en vestigden ons op een woonboot in dit prachtige moerasland.
Marieke works as  beeldend kunstenaar and stookt haar beelden op het landgoed. Jan Jaap founded his company there, named  Companywhisperer.

Elke dag opnieuw verwonderen we ons over de rijkdom van planten en dieren om ons heen. En over wat ze ons te vertellen hebben. Ons verlangen is om ’t Soete Zod uit te laten groeien tot een plek waar mensen zich verbinden met de natuur en net als wij inspiratie vinden voor wat ze te doen hebben.

Cirkels

We proberen te leven met zoveel mogelijk respect voor natuurlijke kringlopen. We maken gebruik van de materiële en energetische bronnen die het landgoed biedt zodanig dat er duurzame kringlopen ontstaan. We zijn bijvoorbeeld overgestapt op zonne-energie. We composteren het snoei materiaal van het land. We verbouwen voedsel in onze moestuin en kleine fruitgaard. Uit het bos halen we brandstof, bramen en bouwmateriaal. En als we durven eten we binnenkort eigen schapenvlees.
We zijn hierbij mild voor onszelf, niet alles hoeft tegelijkertijd. Stapje voor stapje proberen we de cirkels groter te maken en steeds een beetje meer te sluiten. 

Let me fall
Let me climb
There’s a moment when fear
And dreams must collide

Someone I am
Is waiting for courage
The one I want
The one I will become
Will catch me

Zorg voor de natuur

Het landgoed is beschermd natuurgebied (Natura2000 en NNN). De natuur zorgt meestal voor zichzelf. Ze was er lang voor dat wij kwamen, en zal er lang na ons ook nog zijn. Op het landgoed laten we haar veel haar eigen gang gaan.
Toch kunnen we haar ook een handje helpen, bv door pitriet te verwijderen, een plant die door teveel stikstok in het milieu, alles overwoekert. En door jaarlijks te maaien zodat er ruimte blijft voor de vele weidevogels en verschillende grassen. Door de sloten open te houden zodat het water blijft stromen en ruimte geeft aan een variëteit aan vissen, watervogels en waterplanten. Te veel om alleen te doen en veel leuker om samen te doen.

Uitnodiging

Dit prachtige stuk natuur, midden in de randstad delen we graag. Misschien wil een tijdje alleen in de natuur zijn? Buiten kunst maken? Misschien wil je overnachten in de tent? Misschien wil je met een groep samen komen, of een ritueel uit voeren? Misschien wil je coachen in de natuur? Misschien wil je nieuw werk laten ontstaan, schrijven, dichten, dansen, schilderen, beeldhouwen? Misschien wil je vlakbij de vogels, bomen, dieren zijn? Misschien wil je de zon op te zien komen en weer onder zien gaan? Misschien wil je gewoon zijn?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Support & Share

 

Logeren in de tent

 

Misschien wil je paar dagen op retraite? Of vakantie vieren? Misschien heb je werk te doen in de tent?

 

 

 

 

 

De tent staat deze zomer in het bos. Er liggen kleden en twee matrassen in. En er is een houtkachel waarop je kan koken. 

Zodwerkdag

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 19 juli van 10:00 tot 17:00.

Als je wilt kan je om 9:00 meedoen aan een meditatie. Je kan ook de avond ervoor of erna je tent op het terrein zetten om te overnachten.

 

Zodwerkweek

 

 

Van 15 augustus tot en met 23 augustus.  Kom een paar dagen of de hele week. Zet je tent op en doe mee.

8:00 meditatie
8:30 ontbijt
9:30 – 13:00 Werken op het land, bijvoorbeeld elzen rooien en pitriet maaien.

De rest van de dag zelf invullen, zwemmen, kanoën, uithangen, enz. Koken, boodschappen en corveetaken verdelen we onder de aanwezigen. Kosten €10,- per dag voor het eten.

Contact

Jan Jaap Korevaar 00 31 (0) 622203890
Marieke Ploeg 00 31 (0) 634590451

Send us a message

10 + 12 =

Auto
driving on the  Kortenhoefsedijk take the entry between nr. 181 en 179, then proceed 200 meters till you reach a carport. There you can park your car and walk to our houseboat.

OV
Take bus 106 from  station Hilversum or Weesp, get out at stop  “Het Rechthuis”.  The bus is not in operation in the weekend and after 18:00.
From Station Hilversum you can cycle in 26 minutes. From Weesp it is 46 minutes cycling.