Opladen op ’t SoeteZod

verbinden met de natuur en met jezelf

Herken je dat? Je ervaart werkdruk, maakt geen tijd voor jezelf, voelt je gestrest, raakt continu overprikkeld, wordt overmand door onverwachte emotionele buien, geïrriteerd en je hebt moeite om in te checken bij jezelf. Je bent het contact met jezelf kwijt.

Niet goed voelen betekent vaak verkeerde keuzes maken. Als je niet goed kunt voelen wat je voelt, worden keuzes vaak bepaald door wat je niet wilt, in plaats van wat je diep van binnen wél wilt. Je wilt geen angst voelen en zet daarom niet die stap, die je diep van binnen wel wilt zetten. Je wilt geen onrust of stress ervaren en blijft daarom doen wat je doet. Maar als je doet wat je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

Deze retraites kunnen voor jou veel beteken. Je creëert een moment van stilstand en bezinning. Je onderzoekt alleen, en met de andere deelnemers ,wat echt belangrijk is voor jou en hoe je dat kan omzetten in concrete stappen. Pas als je naar je eigen kern kunt luisteren, kan je krachtig naar buiten treden.

 

’t Soete Zod is een stuk ruige natuur midden in het Vechtplassengebied tussen Amsterdam en Utrecht.

Een plek om heerlijk in te verkeren en je te verbinden met de natuur en met jezelf

“Opladen”
Dag retraîte

 

Een dag stilstaan bij wat jou op dit moment bezighoudt, met korte oefeningen en meditaties, een stilte wandeling op het land, lekker bewegen en dat alles zo veel mogelijk buiten in de natuur van het Soete Zod.

Praktisch:

  • Aankomst om 8:30 met koffie en thee, waarna we om 9:00 uur beginnen met het programma.
  • We sluiten de dag om 17:00 uur.

De prijs is 149,- incl. btw.
Er wordt een vegetarische lunch geserveerd.

 

Data & tickets dagretraite:

Woensdag 29 juni – koop hier je ticket
Woensdag 27 juli – koop hier je ticket

 

“Opladen”
Weekend retraite

 

Tijdens dit weekend krijg je meer zicht in jouw diepe verlangens. Je ontdekt wat écht belangrijk is voor jou en onderzoekt wat je tegenhoudt.

Pas als je naar je eigen kern kunt luisteren kan je ook krachtig naar buiten treden.

Het weekend bestaat uit een gevarieerd programma van (geleide) meditaties, een vroege stilte wandeling, oefeningen voor zelfonderzoek, èn met tijd voor jezelf. En dat alles lekker buiten in de natuur en wellicht op-en in het water.

Praktisch:

  • Aankomst vrijdag avond vanaf 17.00. Er staat dan wat te eten voor je klaar. Je zoekt een plekje voor je zelf meegebrachte tent en zet ‘m op.
  • Aanvang programma: 20.00. Afsluiting zondag 17.00 uur
  • Alle maaltijden zijn vegetarisch. Als je speciale voedingswensen hebt, houden we daar rekening mee.
  • We vragen je om enkele kleine klusjes te doen zodat we het weekend samen dragen.

De prijs is 425,- incl. Btw. Dit is inclusief verblijf en eten en drinken.

 

Data & tickets weekendretraite:

24/25/26 juni – koop hier je ticket
22/23/24 juli – koop hier je ticket
26/27/28 aug – koop hier je ticket

“Opladen”  Verdiepings

weekend

 

Op verzoek van de deelnemers aan de weekendretraite organiseren we dit jaar een verdiepingsweekend waarin we onze eigen thema’s verder onderzoeken, met vertrouwde elementen en nieuwe werkvormen.

 

Praktisch:

  • Aankomst vrijdag avond vanaf 17.00. Er staat dan wat te eten voor je klaar. Je zoekt een plekje voor je zelf meegebrachte tent en zet ‘m op.
  • Aanvang programma: 20.00. Afsluiting zondag 17.00 uur
  • Alle maaltijden zijn vegetarisch. Als je speciale voedingswensen hebt, houden we daar rekening mee.
  • We vragen je om enkele kleine klusjes te doen zodat we het weekend samen dragen.

De prijs is 425,- incl. Btw. Dit is inclusief verblijf, en eten en drinken.

 

Data & tickets verdiepingsweekend:

16/17/18 sept – koop hier je ticket

 

 

 

Wie begeleiden?

Leonoor Stroink

Leonoor Stroink

Leonoor heeft in 2016 ervaren wat de continue druk van presteren en stress op haar gezondheid had en dat is voor haar het moment geweest om het pad van zelfbewustwording en zelfliefde te verkennen. In 2021 begon zij voor zichzelf met als missie ‘mensen begeleiden in hun ontwikkeling en hun levenen werkgeluk te vergroten’.

Het mooiste aan haar werk vindt ze om een omgeving te creëren waarin mensen kunnen groeien en ontwikkelen tot de beste en gelukkigste versie van zichzelf. Verbinding is een grote drijfveer in Leonoor haar werk: wanneer we verbonden zijn met ons hart en vanuit daar met alles om ons heen dan ontstaat er een enorme bron van innerlijke kracht en liefde.

Jan Jaap Korevaar

Jan Jaap Korevaar

Jan Jaap heeft een lange staat van dienst als directeur in het bedrijfsleven. Evenzo lang verkende hij het spirituele pad. Dit leidde tot een verlangen om vanuit een praktische spiritualiteit een andere vorm van leiderschap in de wereld te zetten.  Drie jaar geleden begon hij daarom zijn bedrijf Companywhisperer.

Met deze retraites gaat een diep verlangen van Jan Jaap in vervulling om zijn inzichten te delen en deelnemers te helpen zich meer te verbinden met de natuur en met zich zelf.

Ik zou de oplaaddag op ’t Soete Zod iedereen willen aanraden het is een geweldige dag op een prachtige plek.
Vanaf het begin af aan voel je je heel welkom en veilig door de organisatie en rust die Jan-Jaap en Leonoor neerzetten.
Ik deed mee in groepsverband, de andere deelnemers waren voor mij onbekend maar het onbekende werd vakkundig weggenomen door Jan-Jaap en Leonoor.
Ik  had nog nooit eerder zo iets gedaan maar wil het iedereen aandraden, een dag in prachtige natuur met oefeningen die je leren naar jezelf te luisteren maar je ook handvatten meegeven om dit thuis te blijven doen.
Jan-Jaap en Leonoor zijn echt goed in wat ze doen en zetten hiermee echt een prachtige dienst neer.

Koos Wabeke (34)

Ik heb een ontzettend fijne dag gehad bij Leonoor en Jan-Jaap. ’t Soete Sod is een plek waar je makkelijk de waan van de dag achter je laat. Leonoor en Jan-Jaap creeërden een veilig groepsgevoel. Daardoor stonden we als groep vanaf de eerste oefening open voor elkaar. Ik vond het een bijzondere ervaring die me stof tot nadenken heeft gegeven. Ik raad iedereen aan om jezelf, of iemand die het goed kan gebruiken, een oplaaddag kado te doen.

Sara de Bruin (36)

Op “t Soete Zod namen Jan Jaap en Leonoor me mee naar de rust, zowel in de prachtige locatie als in mezelf. De dag was een mooie herinnering aan de schoonheid rust. Ik heb vaak nog de neiging om veel te doen en de prikkels extern op te zoeken, maar tijdens deze dag lag de focus op de binnenwereld en daar herontdekte ik weer dat ik niet veel (of eigenlijk niets) hoef te doen om de vrede te ervaren in mijzelf. Door allerlei mooie oefeningen die Jan Jaap en Leonoor samen goed begeleiden kom je in de groep tot mooie dingen. De chemie tussen Jan Jaap en Leonoor is mooi en oprecht en dat zet een mooi begin van de dag in. Dagen als deze worden door sommigen als een luxe gezien, maar het is echt een verrijking voor jezelf en daarmee voor je omgeving. Met alle kennis, aandacht en de prachtige locatie die zij te bieden hebben raad ik het iedereen aan om er eens heen te gaan en mee te doen.

Nick Waelberz (23)

Een dag in de natuur, volledig in het teken van zelfonderzoek en mindfulness. Wat ervaar je nu en wat zijn je verlangens? Welke stappen kan je nemen om beter op één lijn met jezelf te komen? Leonoor en Jan Jaap helpen je op weg. Leg de telefoon opzij en je werk bij je werk en maak een connectie met jezelf op ‘t Soete Zod!

De retraîtedag bij Leonoor en Jan Jaap voelde als een warm welkom. Een warm welkom uit een druk chaotisch leven met taakjes om te doen. Daar op ’t Soete Zod was er ultieme rust. Het voelde gelijk alsof ik in een andere wereld instapte. De begeleiding van Jan Jaap en Leonoor was ontzettend fijn. Ze voelden precies aan wat er op welk moment nodig was en speelde goed in op de groepsdynamiek.. Ik zou iedereen een dagje op ’t Soete Zod aanraden.Pas als je weer terug thuis bent, weet je hoe ongelofelijk nodig je het had. ❤️

Britt Franken (23)

Wil je mee een dagje opladen op ‘t Soete Zod? Ik wist niet wat ik me daar precies bij moest voorstellen maar een verzorgde dag in de natuur doorbrengen, sprak me wel aan. Het stukje land bleek inderdaad prachtig en de rust kwam vanzelf naar me toe.

Toch moesten we ook aan het werk. Middels meditatie, schrijf en doe oefeningen hebben Leonoor en Jan Jaap ons begeleid om een stukje van onszelf te ontdekken. Uit het hoofd en in het lijf is het credo. Ik vond het heerlijk om het hoofd tot stilstand te brengen en alleen maar even te voelen. Leonoor en Jan Jaap creëren een prettige en open sfeer en weten de juiste vragen te stellen om je verder op weg te helpen. Met frisse energie en een gevoel van dankbaarheid ben ik huiswaarts gekeerd.

En niet onbelangrijk, de lunch was heerlijk!

Ps. Je hoeft geen bomen te knuffelen (maar het mag wel

Carissa de Wit (35)

Meer informatie 

Leonoor Stroink 0623168452
Jan Jaap Korevaar 0622203890

Heb je een vraag? Stel hem hier:

15 + 4 =